Lekkere wijn recepten

Forel met amandelen

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Op tafel in: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 4 forellen
  • 4 eetlepels bloem
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 70 gram geschaafde amandelen
  • Scheutje citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Wrijf de forellen in met zout en peper en rol ze door de bloem.
  2. Verwarm de olijfolie en 20 gram boter in een koekenpan.
  3. Bak de forellen op middelhoog vuur in 8 à 10 minuten aan beide kanten goudbruin.
  4. Rooster in een droge koekenpan de amandelen lichtbruin.
  5. Leg de forellen op een schaal.
  6. Veeg de koekenpan (waar de forellen in gebakken zijn) schoon met keukenpapier en smelt er de rest (30 gram) van de boter in.
  7. Roer het citroensap, de fijngehakte peterselie en de geroosterde amandelen erdoor
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Schenk de ‘amandeljus’ over de forellen.

Tip: heerlijk met gekookte aardappelen!

Bronvermelding: Foto: © ELPEV - Conseil Vins Alsace
  Recept downloaden

Domaine Loew Elzas Alsace 2022

Aromatische witte wijn met de geur van bloemen en een beetje muskaat. De smaak is zacht en vol. Hét klassieke Elzasser aperitief, maar ook prima bij oosterse gerechten en zoetwatervis.

14,5
Perswijn
2022
Perswijn: 14,5 punten

Bloemen, peer, meloen, druivig, lychee, zacht en sappig, mild, zoete stijl
9-
Hamersma
2021
De Grote Hamersma: 9-

Waaiert breed en nadrukkelijk uit, lardeert een en ander met een vetje om vervolgens precies en puntig te eindigen.
Even geduld a.u.b.