Portugal is een eigenzinnig wijnland met veel authentieke, inheemse druivenrassen en daardoor ook originele wijnen. Voorbeelden zijn de blauwe baga, touriga nacional en castelão, en de witte loureira, arinto en rabigato. In de meeste gevallen bestaan Portugese wijnen uit complexe blends van drie of vier tot soms zelfs tientallen druivenrassen. Portugals grote trots is natuurlijk port, de wereldberoemde versterkte wijn uit de Dourovallei. Tegenwoordig ligt het accent echter steeds meer op droge rode en witte wijnen met een lager alcoholgehalte.
Net als buurland Spanje kent Portugal grote klimaatverschillen tussen noord en zuid. Vinho Verde is koel, nat en groen; Douro heeft een continentaal klimaat met extreme temperaturen; Alentejo is door en door mediterraan en op het eiland Madeira, voor de kust van Afrika, zijn de omstandigheden subtropisch. Dat wordt weerspiegeld door de wijnen uit die gebieden. Portugal heeft als herkomstbenaming voor zijn beste wijnen de Denominação de Origem Controlada (DOC); landwijnen vallen onder de noemer Vinho Regional.
Portugese rode wijn met de geur van bessen, fruit en licht gebrande tonen. De smaak is soepel, fruitig en zwoel. Lekker bij koude voorgerechten met vleeswaren en gerechten van de grill.
Goede aromatische combinatie tussen de tropische tonen van Alvarinho en de delicate tonen van abrikoos, bloemen en Williams peer van de Viognier variëteit. Harmonieuze smaken. De romigheid die ontstaat door de gisting op eikenhout geeft de wijn hints van zoetheid, waardoor een enorm gevoel van fusiecomplexiteit ontstaat.
Citroenkleurige wijn. Pure en elegante aroma’s laten de groene appel, limoen, perzik en rozen die u in deze expressie kunt vinden prachtig doorschijnen. De levendige wijn geeft een uniek en mooi gebalanceerd bouquet.
Tropisch fruit en citrus tonen. Frisse zuren. Levendig en vriendelijk.
Aroma’s van rijp fruit en eiken. Vol en rond met zachte tannines. Lange vriendelijke afdronk.
Intense aroma’s en smaken van honing, vijgen en amandel. Mooie balans tussen fruitig zoet en frisse zuren. Lange afdronk met blijvende smaken van gedroogd fruit.
Flesinhoud: 500 ml
Zeer fruitige rosé waarin rood fruit sterk aanwezig is. De meest uitgesproken hiervan is de kers. Fris en zacht, de afdronk is fris en delicaat.
Speciaal gebotteld voor ‘t Fust: een frisse, sappige en smaakrijke witte wijn, gemaakt van Alvarinho, Viognier, Arinto en Fernão Pires. Perfect voor Pasen, bij asperges of gewoon in het lentezonnetje!
Heerlijke, eikengerijpte, droge witte wijn met een verfijnde geur van bloesem, peer, nectarine, was en subtiel eiken. De smaak is intens en sappig met puur fruit, levendige frisheid en mooie cremigheid.
Deze mooie Ruby Reserve wordt in een authentieke karaf gepresenteerd. Het is gewoon een heel goede Ruby die ongeveer vijf jaar op grote vaten heeft gerijpt. Deze port is een volle rode wijn, ofschoon jong, een karakter heeft van een stevige deftige port.
Deze port is een blend van geselecteerde wijnen uit verschillende jaren, gerijpt in eikenhouten vaten met een gemiddelde leeftijd van 10 jaar. Gemaakt volgens de traditionele methode van Port. Na selectie van de druiven en een zachte persing worden de druiven, met schil contact, gefermenteerd op gecontroleerde temperatuur onder toeziend oog van het team oenologen.
Deze Reserve Port van zorgvuldig geselecteerde druiven van Quinta Vista Alegre, is een edele tawny die langer gerijpt (vijf tot zeven jaar) is op eiken vaten. De rijpingstijd maakt deze tot een zachte en geeft een voortreffelijke balans tussen het fruitige van een jonge wijn en de rijpheid van een wat oudere wijn.In de smaak zijn vaak noten en gedroogd fruit te herkennen.
De Aged Tawnys zijn speciale typen blended ports met een ouderdoms indicatie. De leeftijd wordt in het Engels op het etiket vermeld als 10, 20, 30, of 40 years old.
Vista Alegre 10 Years Old White Port is een wijn met unieke karaktereigenschappen met een medium droge smaak. Het is exclusief gemaakt van de traditionele witte Douro druiven en 10 jaar zorgvuldig gerijpt in eiken vaten.
De Ruby Reserve Ports hebben langer op houten fusten hebben gelegen, hierdoor heeft de Reserve meer karakter en hinten van hout. De Reserve is lekker bij een kaasplateau en gedroogd fruit.