Geroosterde asperges met manchego

Voor- of lunchgerecht 4 personen bereiding: ca. 40 minuten

Ingrediënten

  • 12 witte asperges
  • 12 groene asperges
  • water
  • (zee)zout
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 zeezout
  • 1 manchegokaas

Bereiden

  • Schil 12 witte asperges en snijd de harde uiteinden eraf.
  • Breng de witte asperges met water en zout aan de kook. Kook ze circa 10 minuten.
  • Snijd de harde uiteinden van 12 groene asperges.
  • Haal de aspergepan van het vuur en voeg de groene asperges toe. Laat circa 3 minuten van het vuur af staan.
  • Giet de asperges af en dep ze enigszins droog.
  • Verhit in een grillpan 1 à 2 eetlepels olijfolie.
  • Rooster eerst de witte asperges en doe daarna de groene asperges erbij. Rooster totdat ze een mooi, bruin roosterstreepje hebben.
  • Leg de asperges, wit en groen gemixt, op een warme schaal.
  • Bestrooi met grof zeezout en schaaf er dunne flinters manchegokaas over.
  • Besprenkel eventueel met een geurige Spaanse olijfolie.

Castelo de Medina Rueda Verdejo-Sauvignon-Viura 
Het lekkere aan een Rueda zijn de stuivende aroma’s van buxus en citrus, de knisperende zuren en dan die milde, tikkeltje ronde afdronk. Door die combinatie van pittige zuren en een zachte nasmaak kun je hem goed drinken bij artisjok, ei en ook groene asperges, ingrediënten die het de wijn moeilijk kunnen maken.

  Recept downloaden

Castelo de Medina Rueda El Fisgón Sauvignon Viura 2023

Frisse, droge witte wijn uit Spanje, met de geur van buxus, citrus en grapefruit. Dankzij de frisse, bijna tintelende smaak heerlijk als aperitief, maar ook lekker bij vis.

Even geduld a.u.b.