Lekkere wijn recepten

Patrijs op koolrabi, macadamia en eigen bouillon

Ingrediënten:

  • 2 roodpootpatrijzen
  • 1 koolrabi (=/- 200 gram)
  • 2 dl gevogeltejus
  • 8 macadamianoten
  • 3 dl kippenbouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 1 sjalot in ringen
  • 1 teen knoflook (plakjes)
  • 1 tak tijm

Voorbereiding:

  • Snijd van de patrijs de poten en het ruggetje af.
  • Bak de poten aan in een klein pannetje, voeg de helft van sjalot en knoflook toe.
  • Blus dit af met klein scheutje cognac.
  • Voeg de jus, plus een half takje tijm toe en laat de pootjes rustig gaar stoven.
  • Bak de ruggetjes aan in een pannetje.
  • Voeg de rest van sjalot en knoflook toe. Blus dit af met de witte wijn en voeg de bouillon toe, plus het halve takje tijm.
  • Laat 20 minuten trekken. Ontvetten en daarna passeren.
  • De koolrabi schillen en in blokjes (5 mm) snijden.
  • Kort blancheren.

Bereiding:

  • Bak de patrijzen rondom bruin en gaar ze in de oven (+/- 6 min. 150 graden).
  • Bak de koolrabi kort met een klontje boter.
  • Snijd de borst- lets van de patrijzen en breng deze op smaak.
  • Rasp de macadamia over de filets.

Dresseren:

  • Verdeel de koolrabi over diepe borden m.b.v. een steker.
  • Leg hierop een borstfilet en zet een gestoofd pootje er tegenaan.
  • Schenk aan tafel de bouillon erbij.
Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - najaar 2013
  Recept downloaden

Pontificis Pays d'Oc Grenache-Syrah-Mourvèdre 2022

   

Perswijn
2021
Perswijn: 4 sterren

Aromatisch, zwart fruit, bosbes, bramen, peper, vulling, rond, sappig, milde zuren, tannine

Stefano Accordini Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2022

Italiaanse dieprode wijn met een kruidig aroma, evenwicht, kracht en souplesse. Prima bij karaktervolle gerechten als kruidige stoofschotels, ossobuco of hazenpeper.

9
Hamersma
2021
De Grote Hamersma: 9

Smaakpapillen kunnen het niet rustig aan doen. Zwoelheid, luxe bonbons, kersenlikeur in combinatie met frisheid en structuur. Mooie zuren dit jaar.
WineLife
2021
WineLife:

Je proeft gekonfijte kers, verse tabak en wat mokka. Vol van smaak, maar ook luchtig waardoor hij geschikt is voor aan tafel.
16
Perswijn
2020
Perswijn: 16 punten

Kersen, pruimen, rijp maar fris, specerijen, intens, zoet fruit, goede zuren en grip
Even geduld a.u.b.