Frédéric en Lucile Delay maken op een ambachtelijke manier een prachtige rode wijn van druiven uit de beste wijngaarden. Ook dit kleine familiebedrijf versterkt onze stelling dat, kwalitatief gezien, kleinschalige productie het doorgaans wint van grootschaligheid.
La Grange Delay wordt gemaakt van 70% grenache en 30% syrah, aangeplant op een heuvelop gelegen perceel in het dorpje Mazan, vlak bij de Mont Ventoux. De wijnstokken bij Mazan zijn gemiddeld ruim vijfenveertig jaar oud en hebben een laag rendement van vijfendertig hectoliter per hectare.
Ideaal voor een topwijn: na een zachte kneuzing vergisten en weken de druiven bijna vijf weken lang, gevolgd door een korte rijping in kleine eikenhouten fusten. Het resultaat is een krachtige, geconcentreerde en kruidige rode wijn met een goed bewaarpotentieel.
Kortom, een spectaculaire kwaliteitswijn uit de zuidelijke Rhône met nu al een indrukwekkende palmares. La Grange Delay kan gemakkelijk tot zeven jaar na de oogst verder rijpen, maar is nu al heerlijk bij lams- of rundvlees van de grill of zomaar buiten de maaltijd om.
Inhoud:
Hoofdgerecht vier personen
Ingrediënten
Bereiding