Ingrediënten
Bereidingswijze
24 uur van te voren
Maak een kleine inkeping in de kruin van de tomaatjes. Blancheer de tomaatjes in kokend water, spoel direct koud. Verwijder de velletjes van de tomaat. Verwarm de basilicumolie samen met het geperste knoflookteentje tot 80°C. Doe hier de tomaatjes in. Laat deze gedurende 3 uur langzaam garen op dezelfde temperatuur. Dek af en zet in de koelkast.
À la minute
Open de schelpen, haal de oesters eruit en leg ze, met het oestervocht, in een plastic bakje. Giet het vocht door een fijne zeef en vang op. Controleer de oester op eventueel gruis. Voeg het oestervocht toe aan de warme beurre blanc en leg de oesters erin en giet het limoensap erbij. Laat de saus nu niet meer koken.
Snijd de basilicum met een scherp mes in zeer fijne reepjes en strooi dit bij de saus.
Bestrooi de kabeljauwfilet met zout en versgemalen witte peper. Zet het stoommandje op een pan met kokend water. Leg hier de kabeljauwfilets in, doe het deksel op het mandje en stoom de vis in ongeveer 4 minuten gaar.
Schep de tomaten uit de olie en zet ze gedurende 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Leg de kabeljauwfilets op de voorverwarmde borden, schep op elke filet 2 oesters. Leg de tomaatjes erbij, maak de saus schuimig met behulp van een staafmixer en giet de saus bij het gerecht.
Wijn-spijs: Gini Soave Classico
Elegante en voorname droge witte wijn met verfijnde florale en fruitige nuances in het aroma. De evenwichtige, volle droge smaak bezit een lange afdronk met een frisse en aromatische finale.
Noord-Italiaanse droge witte wijn met een aroma van bloemen en fruit. Dankzij de volle, elegante en sappige smaak erg lekker bij vis of gevogelte. Ook heerlijk bij romige pasta.